Câteva sfaturi despre feronerie/furnitură pentru mobilier

Câteva sfaturi despre feronerie/furnitură pentru mobilier

Despre feronerie, cum să alegi ceva de calitate...

Piața în acest domeniu este foarte variata și vă oferă posibilitatea de a alege o balama din import, fabricata în Germania, Austria, Italia, Turcia sau China.

În aceasta situație nu este ușor sa deosebiți doua produse care par identice, doar dacă lucrați în domeniu s-ar putea sa aveți mai mult noroc. Primul criteriu de selecție ar trebui sa fie prețul, apoi firma și țara de proveniența. O balama de 2 lei este cu siguranța mai buna decât cea de 1 leu, iar dacă este importată din țări renumite pentru calitatea produselor fabricate, cu atât mai mult calitatea este garantată. În concluzie, chiar dacă feroneria crește în final prețul de achiziție al mobilierului, investiția face toți banii, asigurând prin calitate ușurința în exploatare pe termen lung și per ansamblu un design echilibrat. În domeniul feroneriei și accesoriilor pentru mobilier chiar este adevărată afirmația ca prețul determină calitatea și invers. Sunt foarte rare cazurile în care balamalele unor piese de mobilier cedează în perioada de garanție, asigurata în general de producători pe o durata de 1-2 ani. Problemele apar mai degrabă din cauza unui montaj defectuos.

Tehnologia de vârf a permis și în acest domeniu o evoluție în eficientizarea spațiului și funcționalitatea mobilierului. Acum, producătorii se întrec în scoaterea pe piață a unor produse cu închidere lină și silențioasă, iar pentru cei mai pretențioși chiar sisteme electronice de deschidere a ușilor și sertarelor. Ușile pliante cu ridicare, sertarele cu extensie totală, dulapurile de provizii, corpurile pe colț, sistemele variabile de compartimentare interioară fac parte din noua generație de soluții pentru crearea mobilierului.

Astfel, puteți obține o mobilă de bucătărie frumoasa atât la interior, cât și la exterior, cu uși bine prinse, cu sertare care se închid ușor, cu mânere, glisiere și balamale rezistente. În cazul oricărui produs din gama diversa de feronerie și accesorii pentru mobilier, diferențele intre scump și ieftin sunt foarte mari în privința calității. Aici, scump înseamnă calitate, iar calitate înseamnă atenție la detalii și finisaje aproape de perfecțiune (sudare, lipire, vopsire și finisare).

Admin