Cum amenajezi casa în funcție de personalitatea ta

Se spune că stilul locuinței vă reflectă personalitatea. Cum și unde trăiți este strâns legat de stilul dumneavoastră de viață. Iată 5 stiluri de design interior care vă vor inspira.

Vă prezentăm cinci stiluri tipice de interioare care domină scena globală în arhitectură și design. Fiecare dintre ele abundă în detalii distincte, potrivite cu o anumită personalitate.

Câteva sfaturi despre feronerie/furnitură pentru mobilier

Despre feronerie, cum să alegi ceva de calitate...

Piața în acest domeniu este foarte variata și vă oferă posibilitatea de a alege o balama din import, fabricata în Germania, Austria, Italia, Turcia sau China.

Chiar dacă pare simplu, la prima vedere, atunci când trebuie sa aleagă paleta cromatica pentru dormitor, mulți se trezesc în fața unei dileme, neștiind care sunt culorile cele mai potrivite pentru amenajarea unei încăperi destinate somnului și odihnei.

Dar și în cazul dormitorului, la fel ca în cazul celorlalte încăperi ale casei, alegerea culorii se poate face atât în funcție de orientarea camerei, de gradul de iluminare, cât și în funcție de culorile pe care fiecare dintre noi le prefera și de atmosfera pe care dorim sa o degaje dormitorul, după amenajare.

Iata o problema care pare sa afecteze puternic orice potential cumparator de mobilier, fie el de bucatarie, pentru living sau dressing : PAL sau MDF?

Explicatia pentru aceasta dilema e simpla: pretul. In momentul delicat  al formularii ofertei de catre mobilist – da, acel moment in care simti ca-ti fuge pamantul de sub picioare pentru ca “in fond sunt doar niste lemne, cum pot fi atat de scumpe ?!?” – pretul executiei mobilierului din MDF este sensibil mai mare decat cel din PAL.

Bucătăria este inima casei, ea reprezintă mai mult de cît niște dulapuri și uși. Un rol foarte important în mobila de bucătărie îl joacă accesoriile. Accesoriile de bucătărie sunt reprezentate de: piciorușe, suporturi, feronerie, balamale, mânere etc.

 

Cumpara o masa pliabila

O masa pliabila reprezinta o solutie ingenioasa pentru a economisi spatiul din bucatarie. Atunci cand gatesti, masa poate fi pliata la perete, iar cand mananci, ea poate fi „intinsa” pentru a avea suficient spatiu pentru patru persoane. Scaunele pliabile sunt si ele foarte utile intr‐un apartament de mici dimensiuni. Daca nu ti se par comode, foloseste niste pernute special pentru scaune pentru a le face mai confortabile.

Bucataria este una din cele mai importante incaperi din casa. Pentru ca aici gatesti si aici mananci, trebuie sa te asiguri ca este tot timpul curata. Ca sa eviti maratonul de weekend, tine cont de sfaturile noastre simple si vei avea o bucatarie impecabila tot timpul.